středa 30. července 2008

Buddipole Deluxe Package - II

Nějak nestíhám psát v aktuální dobu o probíhajících akcích, a tak se vracím k polnímu dni na VKV, který se konal z 5.7. na 6.7.2008.
Kromě závodění jsem měl s sebou i anténu, o které jsem se rozepsal již minule a teď pokračuji o její stavbě. Je to vše poměrně jednoduše a poměrně snadně vymyšleno. Neměl jsem zatím možnost věnovat se jejímu vyzkoušení v praxi, tomu budu věnovat delší čas a jiný článek později. Dnes to bude o konstrukci a stavbě. Vše na fotkách.
Základem je trojnožka, do které se umístí pevná trubka. Tohle bych nazval takovou nosnou pevnou částí. Na tuto trubku se nasune teleskopický stožárek, v mém případě prodloužená verze na konci s vnějším závitem. Právě sem se našroubuje nejdůležitější modul celé antény, který umožňuje prvky antény různě modifikovat. Takové T-éčko. Na řadu přicházení pevné prvky po obou stranách, cívky a teleskopické prvky. Na cívky se šroubují závitové zdířky pro zasunutí kablíku. Tímto a teleskopickými prvky na koncích se ladí a přizpůsobuje anténa. Při větru či větším vysunutí stožárku je potřeba celý systém kotvit. A teď pár fotek ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat